Experter har några olika teorier för vad som ligger bakom utbrottet av vaping sjukdomar

Vad orsakar explosionen i farliga och dödliga lungsjukdomar bland vapers rikstäckande?

Medan hälso-tjänstemän jaga för svar, en ledande teori pekar på en dålig ingrediens i vaping vätskor, kanske E-vitamin, säljs på gatan. Men vissa läkare misstänker att epidemin har alltid varit där, obemärkt förrän nu. Och för andra, kan den skyldige vara online-världen av tvivelaktiga hem-brygga recept för att få en bättre hög medan vaping.
Annons

“Vaping” är stenografi för uppsamling förångning vätska, vanligtvis en blandning av nikotin och olja värms upp av en batteridriven sprejflaska i en e-cigarett eller större spridare. E-cigaretter har sålts i USA sedan 2007, med mer än 9 000 000 personer som använder dem på regelbunden basis, enligt CDC. Mer än 3 600 000 tonåringar vape, enligt FDA, vrida syftet med en enhet ursprungligen avsedd att Wendy rökare av tobak på huvudet genom att göra barn beroende av nikotin.

På fredagen meddelade federala hälso-tjänstemän antalet möjliga allvarliga lungsjukdom fall knutna till vaping ejuice hade mer än fördubblats till att omfatta mer än 450 personer i 33 stater och Jungfruöarna. Utbrottet är av svår lunginflammation symtom, andfåddhet, person, feber, trötthet, och andningssvikt-ibland tillräckligt allvarliga för att kräva konstgjord andning-och har hittills påverkat mestadels ungdomar. Rapporterna alla startade från en handfull fall i två stater, Wisconsin och Illinois, meddelade i slutet av juli. Fem personer har dött.

“Även om denna utredning pågår, bör människor överväga att inte använda e-cigarettprodukter,” CDC: s dana Meaney-Delman, sade på en fredag briefing om utbrottet.