e-cigaretter

Detta tyder på att e-cigaretter bidrar till att minska rökprevalensen och uppnå målet att Aotearoa blir smokefree under black friday rean. Det är dock oroande att e-cigarett användning är vanligare bland 18-24-åringar. Om e-cigaretter ska bidra väsentligt till att minska rökningen måste deras användning vara större bland äldre åldersgrupper.”

Medan forskningen visar att fler människor använder e-cigaretter & elcigg för att sluta röka, rapporterade fler rökare att använda e-cigaretter på försök, snarare än regelbundet, vilket tyder på att det kan finnas hinder för mer långvarig användning, säger han.

“De vanligaste potentiella hinder som identifierats var att 68 procent av deltagarna trodde vaping var mindre tillfredsställande än rökning och 39 procent felaktigt trodde att e-cigaretter var som eller mer skadliga än att röka cigaretter, eller var osäker (15 procent).”

“Detta skulle kunna informera rökare om de relativa kostnaderna och skadligheten av rökning och e-cigaretter för att uppmuntra människor som röker att sluta eller byta helt till vaping och uppmuntra människor som röker att besöka specialiserade återförsäljare för att få expertråd om de bästa vaping produkterna för dem.”

Den vanligaste motivationen för att använda e-cigg var att spara pengar jämfört med rökning, vilket tyder på att använda skattesystemet för att hålla priset på cigaretter högt i förhållande till vaping kan motivera fler rökare att sluta.

Professor Edwards varnar Nya Zeeland är osannolikt att uppnå sitt mål att bli smokefree av 2025, särskilt i förhållande till Māori och Stilla havet folk, med mycket mer åtgärder som behövs.

“E-cigaretter gör ett användbart bidrag, men mycket mer behövs för att komma till en rökfri Aotearoa för alla Nyzeeländare. En omfattande strategi behövs som gör rökta tobaksprodukter mindre tilltalande, beroendeframkallande och tillgängliga för att komplettera effekterna av alternativa produkter som nikotinshots för att minska rökprevalensen.”